Ventilationsvinduet • Midtjysk Snedker- & Tømrerforretning ApS

Ventilationsvinduet ligner til forveksling et traditionelt vindue

Når dit hus trænger til udskiftning af vinduer, så vil vi anbefale at du overvejer at skifte til ventilationsvinduet.

Et ventilationsvindue ligner til forveksling et traditionelt vindue – om end luftafstanden er større mellem de udvendige glaslag og det indvendige glaslag. I vinduets bundkarm sidder en ventilationsrist, hvor frisk uopvarmet luft strømmer ind i hulrummet mellem glaslagene. Her opsamles varmetabet fra det indvendige glaslag og solenergien fra det udvendige glaslag.

Idet varm luft naturligt stiger opad, mens kold luft vil falde ned, ledes den varme friske luft ind i huset gennem en ventilationsrist i vinduets overkarm.

Patenteret ventil

I ventilationsristen øverst i vinduet sidder en ventil af voksfyldte aktuatorer. Den er varmefølsom og sørger for at tilpasse luftgennemstrømningen til årstiden.

Ved meget koldt vejr vil ventilen tilpasse sig til et minimum af luftgennemstrømning, så ventilationen sikres uden at komme til gene for huset beboere. Gennemstrømningen øges i glidende overgang indtil temperaturen udenfor overstiger 23 grader, hvor ventilen vil åbne op for en luftgennemstrømning direkte udefra og lukke helt af for hulrummet med opvarmet luft. Luften i hulrummet vil nu ledes direkte ud i det fri igen via et filter i overkarmens yderside.

Skorstenseffekten

Slutteligt skal der udføres aftrækskanaler i huset, som igen bruger naturlig termik til at trække den varme luft op og ud af huset, fordi den varme luftstrøm i aftrækskanalen vejer mindre end luften udenfor aftræskskanalen. Alternativt kan der udføres mekanisk udsugning.

I mange tilfælde kan udsugning etableres i eksisterende skorstene, tagvinduer eller udsugning i bad og køkken.

Vi monterer gerne ventilationsvinduer i dit hus. Arbejdslønnen er naturligvis tilskudsberettiget under BoligJob-ordningen.

About The Author